Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AZ Turnhout : 'Mille’s tekening mascotte Kiko de aap pronkt op nieuwe dienbladen van ziekenhuis'

AZ Turnhout Mille tekening

Mille Nuyts uit Malle (10 jaar) lag afgelopen herfst enkele dagen op de kinderafdeling van Turnhout met een hersenvliesontsteking. Op dat moment liep er in het ziekenhuis toevallig een tekenwedstijd. Kinderen konden tijdens hun verblijf op de kinderafdeling een mooie tekening maken van Kiko de aap.

Kiko staat voor Kind is Koning en de aap is de mascotte van de kinderafdeling. Hij begeleidt alle kindjes doorheen hun ziekenhuisopname, onderzoeken en afspraken met dokters.  De leukste tekeningen maakten kans om terecht te komen op de nieuwe maaltijdplateaus van het ziekenhuis. Dit voorjaar maakte het team van de kinderafdeling een eerste selectie uit de 36 ingediende tekeningen. Daaruit trok een onschuldige kinderhand de winnende tekening van Mille.

Deze zal vanaf dit najaar pronken op de nieuwe dienbladen van de kinderafdeling. Mille en zijn mama mochten het resultaat vandaag al eens in het ziekenhuis komen bekijken en kregen een eigen dienblad mee
naar huis.

Mille: “Ik ben super trots en blij dat mijn tekening getrokken is. In het ziekenhuis liggen is niet zo fijn, maar dit maakt veel goed. En zo leuk om te weten dat andere zieke kindjes binnenkort ook hun eten krijgen op zo’n leuk dienblad.”

Het dienblad is de kers op de taart van een groter project. De medewerkers van AZ Turnhout zorgden ook voor nieuw, vrolijk, kindvriendelijk bestek en servies voor de kinderafdeling. De firma Roltex zorgde voor de productie. Leverancier Jos Ten Berg begeleide het hele proces. Beide partijen waren zo gecharmeerd van het project van de kinderafdeling dat ze besloten om het ziekenhuis een fikse korting te geven.'

AZ Turnhout Mille kindertekening

AZ Turnhout Mille kindertekening

Albert Van Dyckstraat 20, Turnhout, België

AZ Turnhout Mille tekening

Deel dit artikel